Schermafbeelding 2013-11-18 om 20.01.04Op zaterdag 11 januari 2014 is het verzamelen geblazen in het landelijke Nieuwmunster. Een winters warm vreugdevuur wordt des avonds ontstoken in één van de mooiste bilken van de Oudlandpolder. Aan de voet van de St.-Bartholomeuskerk ontmoet je Tempeliers uit vervlogen tijden, kun je klinken op het nieuwe jaar en verrast het dorp door haar menselijke warmte. Je wordt er in 2014 zowaar gezellig, levenslustig en bijzonder vurig van.

Ons dorp viert feest. 800 jaar terug werd in een oorkonde, gedateerd op 18 november 1214, Nieuwmunster voor het eerst vermeld. Weliswaar is Nieuwmunster als entiteit reeds ouder maar dit historische feit willen we niet zomaar laten voorbijgaan. 2014 wil zich dan ook aandien als een feestjaar. Het feestcomité, de parochieraad St.-Bartholomeus, de Gezinbond, KLJ, de Landelijke Gilde en het gemeentebestuur van Zuienkerke geven met het Oudlandvuur alvast een flinke aftrap.