activiteit

Reuze straat BBQ 2016

16448505725_0ae28f348d_o 16262230129_a2165bac81_oOp zondag 29 mei 2016 organiseert het feestcomité samen met het Boldershof en het gemeentebestuur een reuze straat barbecue in de Kerkstraat naar aanleiding van Zuienkerke Kermis. Bij slecht weer kunnen we terecht in de zaal van het Boldershof. Opgelet, de plaatsen zijn beperkt bij slecht weer. Wil je er dus zeker bij zijn, verzeker je dan van een kaart. Na de processie zullen de tafels gedekt staan in de Kerkstraat ter hoogte van het Boldershof, het BBQ-buffet is voorzien rond 13 uur. Het feestcomité zorgt voor een hip aperitief en animatie. Drankjes, als ook een dessertje worden voorzien door de mensen van café Boldershof.

Kaarten zijn vanaf woensdag 4 mei 2016 te verkrijgen. De meest recente info vind je terug op onze website: www.feestkomiteit.be of onze Facebookpagina.

Reuze Straat BBQ

Op zondag 2 juni 2013 organiseert het feestcomité samen met het Boldershof en het gemeentebestuur de straat barbecue in de kerkstraat. Bij slecht weer kunnen we terecht in het zaal van het Boldershof. Opgelet de plaatsen zijn beperkt bij slecht weer. Wil je er dus zeker bij zijn, verzeker je dan van een kaart.

Kaarten zijn vanaf woensdag 8 mei 2013 te verkrijgen in het Boldershof en Slagerij Herman. Ook bij de leden van het feestcomité kan je terecht.BBQ affiche 2013

2-daagse voettocht

Dit jaar verzorgde het feestcomité de bar op het kerkplein n.a.v. de doortocht van de tweedaagse voettocht in het dorp. Er was ook muzikale animatie én een rommelmarkt.feestcomité2daagse klaar 2daagse

EERSTE OUDLANDVUUR WIL MENSEN SAMEN BRENGEN

OUDLANDPOLDERS VORMEN EEN SCHITTEREND DECOR

Op zaterdag 12 januari 2013 organiseren het feestcomité Zuienkerke, de parochieraad en de Gezinbond van Nieuwmunster en de Katholieke Landelijke jeugd in samenwerking met het gemeentebestuur van Zuienkerke het eerste Oudlandvuur. We nodigen iedereen uit om deze wat bijzondere kerstboomverbranding mee te vieren. Het vreugdevuur wordt door de burgemeester van Zuienkerke ontstoken om 19.00 uur in de weide, grenzend aan de St.-Bartholomeüskerk van Nieuwmunster. Jong en oud kunnen er elkaar vinden bij een kop warme chocolademelk of iets straffers. Een afterparty vindt plaats in de Bommel. Deze stek wordt omgetoverd tot een trendy sfeervolle stübe. U kunt er nagenieten in winterse gezelligheid.

Verenigingen vinden elkaar in winterse traditie

De besturen van vier verenigingen hebben elkaar gevonden vanuit een gemeenschappelijk streven om mensen samen te brengen. Het lijkt op een kerstverhaal. In de herberg ‘de drie koningen’ en de ontmoetingstek ‘de Bommel’ werd gebrainstormd over het zoeken naar een plek, het vertoeven onder een machtige sterrenhemel in de meest open polder van West-Vlaanderen en de eenvoud van een brandend vuur. Voor de geboorte van het nieuwe evenement staken de organisatoren hun licht op bij een redactielid van Heemstede. De uitverkoren plaats maakt deel uit van de Oudlandpolder. Eensgezind koos men dan ook voor Oudlandvuur als sprankelende titel. Landbouwer Jan kon zich tevens in het initiatief vinden en stelt zijn weide ter beschikking.

Nieuwmunster staat synoniem voor winterse gastvrijheid

Het karakteristieke polderdorp ligt verscholen in de Oudlandpolder op een steenworp van strand en duin. Achter de trotse Sint-Bartholomeüskerk tref je een zee van openheid met zicht op de Blankenbergse vuurtoren en de duinen. Het is een plaats als géén ander om er het sterrengefonkel waar te nemen. Midden dit alles bouwen de organisatoren er een sfeervol vuur. Er is zowel gedacht aan veiligheid als aan de innerlijke mens. Ook naaste buren in Nieuwmunster zien het initiatief graag tegemoet. Door het vroege startuur kunnen ze er met hun kinderen heen.

 Lichtjes maf!

Om de vuurhaard gemakkelijk te vinden wordt de route met sfeerlichtjes aangegeven. Ook het dorp laat zich haar van haar sfeervolste zijde zien. Parkeren kan op het plein voor de kerk of in de aanloop van de Bommelstraat. In de gemeentelijke stek ‘de Bommel’ kun je nagenieten van een lekkere braadworst, een goed glas wijn of een eerlijk biertje. De feestvreugde zal er uitdeinen in een kleinschalige afterparty die jong en oud zal bekoren. Een initiatief dus voor ukkepukken met hun ouders, jongeren, alle Zuienkerkenaars, vrienden en kennissen!Nog even meegeven dat je bij zacht en tevens nat weer, best je laarzen aanstropt.

pdf-versie: Persbericht Oudlandvuur 12 januari 2012 – Nieuwmunster

NIEUWJAARSRECEPTIE GEMEENTEBESTUUR

Op zaterdag 5 januari 2013 is iedere inwoner van de gemeente Groot-Zuienkerke uitgenodigd op de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur. Vanaf 16u zullen tal van verenigingen klaar staan met hapjes en drankjes. Om 16:15u is er de toespraak van de burgemeester.

Elk jaar worden alle verenigingen aangesproken om een standje uit te baten. Dit jaar staan er 7 klaar met een hapje of een drankje op de overdekte kerstmarkt. Het feestcomité van Zuienkerke neemt de praktische  organisatie voor zijn rekening. Volgende verenigingen zijn er klaar voor: Jongerengroep Zuienkerke, Chiro Zuienkerke, Vriendenkring Bloedgevers, Spaarkas Boldershof, KLJ Houtave-Oostende en KLJ Zuienkerke-Uitkerke, KVLV Zuienkerke en Mehoni Zuienkerke.